Tarieven

Per 1 januari 2019 zijn de losse tarieven als volgt:

Intakegesprek: € 65 + evt. € 16,25-32,50 (60 min. en evt. 15-30 min. individueel advies)
Vervolgconsult: € 65 (60 min.)
Kort vervolgconsult: € 32,50 (30 min.)
Telefonisch consult of per email: € 16,25 (per 15 min.)

Bij verhindering kun je tot 24 uur van te voren de afspraak telefonisch of via email annuleren en verzetten. Afspraken die korter dan 24 uur van te voren worden afgezegd, worden in rekening gebracht. Dit geldt ook voor ziekte.

Facturen ontvang je van mij en dienen rechtstreeks aan mij betaald te worden, omdat ik geen contracten met verzekeraars meer afsluit. In 2019 heb ik nog wel een contract met DSW.

Vergoeding

Cliënten dienen hun factuur zelf in te dienen bij de zorgverzekering voor vergoeding, met uitzondering van DSW-verzekerden. Afhankelijk van de verzekeraar en de polis, wordt ca 75 tot 100% van de factuur vergoed. Sommige zorgverzekeraars vergoeden de behandeling alleen als je een verwijsbrief hebt van je huisarts of specialist.

De basisverzekering vergoedt dieetadvisering om medische redenen wordt voor 3 uur per jaar, waarbij het eigen risico van toepassing is.

Daarnaast hebben sommige zorgverzekeraars extra uren dieetadvisering in een aanvullend pakket opgenomen. Kijk hier of jouw aanvullende verzekering dieetadvisering vergoedt in 2019. De vergoeding vanuit het aanvullende pakket valt niet onder het eigen risico, maar de vergoeding vanuit de basisverzekering wordt als eerste aangesproken.

Klachten over de behandeling

Wanneer je een klacht hebt over de behandeling, probeer deze dan eerst te bespreken met mij om te kijken of we het samen op kunnen lossen. Als we er niet uitkomen, kan een klacht worden ingediend bij het Klachtenloket Paramedici. Het klachtenloket is ook per mail of telefonisch te benaderen: 030-310 09 29 (maandag en vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur) of info@klachtenloketparamedici.nl.
Er is een informatiefolder voor cliënten over de Klachten- en geschillenregeling Paramedici. Klik hier voor de folder: “Ontevreden? Blijf er niet mee zitten”.

Share: