Over Paulien Kruiper

Ik hou ervan om met mensen te werken. Ik vind het belangrijk om echte aandacht te hebben zodat er verbinding ontstaat. Je zult van mij niet even een snel voedingsadvies krijgen waarin staat wel of niet te doen, in combinatie met een kort gesprekje. Wat je wel krijgt is een advies op basis van oprechte interesse in jou en jouw situatie. Dit ontstaat door tijd en rust in het contact. Tijd voor jou: bij voorkeur een uur. Rust en aandacht: door je mee te nemen naar buiten in wandelconsulten of door in je eigen keuken mee te kijken. En vervolgens coach ik jou bij het toepassen en kijken we samen hoe het komt als iets (nog) niet lukt.

Ik kan goed luisteren en analyseren, en oordeel niet. Ik weet veel van voeding, door zowel mijn opleiding als mijn eigen ervaringen in de keuken en mijn de moestuin. Daarbij vind ik het belangrijk dat we – zowel voor dieren, planten als mensen – op een duurzame en eerlijke manier met voeding omgaan. Genieten van eten in de breedste zin van het woord is een belangrijk onderdeel van mijn leven.
Daarnaast heb ik een grote interesse in de mens en hoe die omgaat met wat hij of zij in haar leven tegenkomt. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar daarbij kunnen en soms moeten helpen. Niet door iemand te zeggen hoe het moet maar door samen te kijken wat er aan de hand is. In feite weet je dan vaak zelf de oplossing al.

Mijn toegevoegde waarde is jou helpen om anders te eten door met oprechte aandacht met je mee te lopen, en daardoor kun je ook anders gaan leven. Of misschien is het wel andersom: je leren hoe je anders wilt leven en daardoor ook anders kunt eten.

Ik ben aan de Haagse Hogeschool opgeleid tot diëtist. Om tot de specialisatie te komen die ik nu heb, heb ik de afgelopen jaren de volgende scholingen gevolgd:
– Cognitieve gedragstherapie voor diëtisten,
– Training wandelend coachen (De Buitenpsychologen),
– Motivational Interviewing,
– Coachend begeleiden,
– Emotie-eten de baas.
– Mindfulness en zelfcompassietraining
Daarnaast neem ik deel aan een intervisiegroep van diëtisten voor kwaliteitsbehoud en -verbetering van mijn adviezen en begeleiding.

Ik ben aangesloten bij de Diëtisten Coöperatie Nederland en sta inschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

      

 

 

 

Visie

Voeding is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Eten geeft in de eerste plaats energie, maar het is ook iets waar je van kunt genieten en eten met andere mensen geeft gezelligheid. Soms is je ‘relatie’ met eten anders dan je zou willen. Dit uit zich bijvoorbeeld in teveel eten terwijl je geen trek meer hebt, bang zijn om verkeerde dingen te eten, eten gebruiken als uitlaatklep voor emoties. Of na vele pogingen om af te vallen eigenlijk niet meer weten wat nu goed voor je is. Overgewicht ontstaat vaak niet simpelweg door teveel te eten. Ik vind het belangrijk om te kijken naar het verhaal achter iemands eetpatroon, het helpt om een goede oplossing te vinden.

Daarnaast kijk ik verder dan alleen voeding. Hoe ga je om met stress? Heb je voldoende tijd voor jezelf? Hoe zit het met beweging in je dagelijks leven? Al deze aspecten spelen mee bij het behalen van je doelen.

Puur Gezond

In mijn adviezen maak ik gebruik van de methode van PuurGezond. PuurGezond eten staat voor écht eten. Eten zonder pakjes en zakjes, eten dat je zoveel mogelijk zelf bereidt en dat ook nog eens heel lekker smaakt. PuurGezond is gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en daarmee wetenschappelijk onderbouwd.

De adviezen van PuurGezond gaan verder dan alleen gezond en lekker eten: ze gaan ook over duurzaamheid, beweging en het vinden van een balans tussen inspanning en ontspanning.

PuurGezond heeft een website, Facebookpagina, verschillende boeken en een nieuwsbrief met praktische tips.

Share: