Over mij:

 

Ik ben lifecoach én diëtist. De afgelopen jaren heb ik een aardige zoektocht gedaan naar wat ik het liefste doe en naar wat mij voldoening geeft. Ooit was ik een succesvol planoloog en projectleider. Ondanks dat iedereen tevreden was over mijn werk, was ik dat zelf niet, er miste iets.

Na de geboorte van onze oudste besloot ik ruimte te nemen voor mezelf en te zoeken naar wat ik wilde. Het moest dicht bij mensen zijn en liefst iets met voeding, want dat is een onderwerp waar ik nooit over uitgepraat raak. Na de geboorte van onze jongste pakte ik de studie voeding en diëtetiek op. 3,5 jaar later mocht ik mezelf diëtist noemen.

Ik startte een eigen praktijk als diëtist want ik wilde mijn eigen gang kunnen gaan. Het was fijn om eigen baas te zijn maar het was erg wennen in de wereld van de zorg, de verzekeringen en de regeltjes waar ik ineens mee te maken kreeg. Ik werd gelukkig van het voeren van mooie gesprekken met mensen waarin er echt iets geraakt werd, maar ik werd er ongelukkig van dat veel mensen op zoek blijven naar een quick fix om van hun overgewicht af te komen. Dat was zó niet mijn manier, maar wat is mijn rol dan wel als diëtist?

Na verschillende scholingen kwamen de Buitenpsychologen op mijn pad en ik kon de training tot ‘buitendietist’ bij hun volgen. Dit was een eye-opener voor me. Wandelend coachen de natuur, het is zo mooi om te zien wat er dan kan gebeuren. Deze manier van werken biedt me de mogelijkheid om in alle rust en aandacht met mensen in gesprek te zijn over veranderingen in hun leven en eetgedrag.

Ook deed ik ervaring op met kookworkshops. Ik zag hoe prachtig het is om mensen bij elkaar te brengen in de keuken en rond de tafel en wat er dan gebeurt in een groep. Vervolgens besloot ik de Academy te volgen bij The New Business Women. In dit traject kwam ik weer een stapje dichter bij mijn drijfveer en hoe ik dat kan vertalen in mijn bedrijf. En dat is waar ik nu sta, waar mijn website en aanbod nu op is gebouwd. Lifecoaching, wandelcoaching, samen koken en eten en met bewuste aandacht proeven zijn de ingrediënten waar ik jou mee wil helpen.

Niet dat het af is. Het is nooit af, ik vind het prachtig om te blijven leren. Ik ben altijd nieuwsgierig naar een volgend hoofdstuk in mijn leven én in dat van iemand anders leven!

 

Nog even een resumé van wat ik aan bagage qua opleidingen voor jou bij me heb:
Ik ben aan de Haagse Hogeschool opgeleid tot diëtist en heb de afgelopen jaren de volgende scholingen gevolgd:

– Cognitieve gedragstherapie voor diëtisten,
– Training wandelend coachen (De Buitenpsychologen)
– Motivational Interviewing
– Coachend begeleiden
– Emotie-eten de baas
– Mindfulness en zelfcompassietraining

Ik sta inschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

 

 

 

 

Share: