Over Paulien Kruiper

Ik hou ervan om met mensen te werken. Ik vind het belangrijk om echte aandacht te hebben zodat er verbinding ontstaat. Je zult van mij niet even een snel voedingsadvies krijgen waarin staat wel of niet te doen, in combinatie met een kort gesprekje. Wat je wel krijgt is een advies op basis van oprechte interesse in jou en jouw situatie. Dit ontstaat door tijd en rust in het contact. Tijd voor jou: bij voorkeur een uur. Rust en aandacht: door je mee te nemen naar buiten in wandelconsulten of door in je eigen keuken mee te kijken. En vervolgens coach ik jou bij het toepassen en kijken we samen hoe het komt als iets (nog) niet lukt.

Ik kan goed luisteren en analyseren, en oordeel niet. Ik weet veel van voeding, door zowel mijn opleiding als mijn eigen ervaringen in de keuken en mijn de moestuin. Daarbij vind ik het belangrijk dat we – zowel voor dieren, planten als mensen – op een duurzame en eerlijke manier met voeding omgaan. Genieten van eten in de breedste zin van het woord is een belangrijk onderdeel van mijn leven.
Daarnaast heb ik een grote interesse in de mens en hoe die omgaat met wat hij of zij in haar leven tegenkomt. Ik ben ervan overtuigd dat we elkaar daarbij kunnen en soms moeten helpen. Niet door iemand te zeggen hoe het moet maar door samen te kijken wat er aan de hand is. In feite weet je dan vaak zelf de oplossing al.

Mijn toegevoegde waarde is jou helpen om anders te eten door met oprechte aandacht met je mee te lopen, en daardoor kun je ook anders gaan leven. Of misschien is het wel andersom: je leren hoe je anders wilt leven en daardoor ook anders kunt eten.

Ik ben aan de Haagse Hogeschool opgeleid tot diëtist. Om tot de specialisatie te komen die ik nu heb, heb ik de afgelopen jaren de volgende scholingen gevolgd:
– Cognitieve gedragstherapie voor diëtisten,
– Training wandelend coachen (De Buitenpsychologen),
– Motivational Interviewing,
– Coachend begeleiden,
– Emotie-eten de baas.
– Mindfulness en zelfcompassietraining
Daarnaast neem ik deel aan een intervisiegroep van diëtisten voor kwaliteitsbehoud en -verbetering van mijn adviezen en begeleiding.

Ik ben aangesloten bij de Diëtisten Coöperatie Nederland en sta inschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

Share: