Buitendiëtist

 

Als buitendiëtist betrek ik het buiten zijn, de natuur in mijn begeleiding. Waarom zou je binnen zitten als je ook lekker in de natuur kunt zijn?

Buiten, in de natuur, met elkaar in gesprek zijn, heeft veel positieve effecten. Je bent meteen in beweging en het praat vaak makkelijker dan binnen, tegenover elkaar zittend. Daarnaast heeft de natuur zelf ook een positief effect op je gezondheid. Je wordt vrolijker, het ontspant, het is letterlijk een natuurlijke omgeving voor ons als mensen. We zijn uiteindelijk allemaal natuur ten slotte!

Wanneer je voelt dat je dingen anders wilt doen in je leven en (eet)gedrag, is het belangrijk om de onderliggende patronen die het huidige gedrag in stand houden, duidelijk te krijgen. En vervolgens hiermee aan de slag gaan, soms met ups en downs omdat gedragsverandering nu eenmaal niet vanzelf gaat. Coaching in de natuur is heel geschikt om dit proces te begeleiden!

Ik gebruik oefeningen vanuit psychologie, mindfulness en zelfcompassie in de gesprekken en natuurlijk ook de natuur zelf. Soms kan iets uit de natuur symbool staan voor waar je op dat moment staat of waar je heen wilt. Als je daar iets mee wilt, blijft zo’n beeld je vaak beter bij dan woorden.

Ik heb in het voorjaar van 2019 drie dagen training gehad van De Buitenpsychologen om de natuur zo goed mogelijk te kunnen betrekken in mijn begeleiding. En ik hou uiteraard zelf veel van wandelen en in de natuur zijn en te ervaren wat dit voor positiefs me doet.

Share: