Over Paulien Kruiper

Mijn drijfveer als diëtist is te laten zien dat gezond en lekker eten niet ingewikkeld hoeft te zijn. Ik ben nieuwsgierig, kan goed luisteren en snel analyseren. Van cliënten hoor ik dat ze het prettig vinden dat ik vooral samen met ze kijk naar haalbare veranderingen en daarbij niet belerend ben of opleg wat ze moeten doen. Ik gebruik onder meer de werkwijze van PuurGezond.

Aan de Haagse Hogeschool ben ik opgeleid tot diëtist. Om mijn kennis op peil te houden volg ik regelmatig nascholingen. Zo heb ik de afgelopen jaren bijvoorbeeld de volgende scholingen gevolgd: Motivational Interviewing, Coachend begeleiden, Emotie-eten de baas, Darmgezondheid en Smart-size me. Deelname aan een intervisiegroep van diëtisten zorgt voor kwaliteitsbehoud en -verbetering van mijn adviezen en begeleiding.

Ik maak als diëtist onderdeel uit van het multidisciplinaire revalidatieteam van Reva Donders.
Binnen dit team behandelen we patiënten met (chronische) klachten waar eerdere therapieën niet of nauwelijks effect hebben gehad.

Daarnaast ben ik aangesloten bij de Diëtisten Coöperatie Nederland (DCN) en sta ik inschreven in het Kwaliteitsregister Paramedici.

      

 

 

 

Visie

Voeding is een belangrijk onderdeel van ons dagelijks leven. Eten geeft in de eerste plaats energie, maar het is ook iets waar je van kunt genieten en eten met andere mensen geeft gezelligheid. Soms is je ‘relatie’ met eten anders dan je zou willen. Dit uit zich bijvoorbeeld in teveel eten terwijl je geen trek meer hebt, bang zijn om verkeerde dingen te eten, eten gebruiken als uitlaatklep voor emoties. Of na vele pogingen om af te vallen eigenlijk niet meer weten wat nu goed voor je is. Overgewicht ontstaat vaak niet simpelweg door teveel te eten. Ik vind het belangrijk om te kijken naar het verhaal achter iemands eetpatroon, het helpt om een goede oplossing te vinden.

Daarnaast kijk ik verder dan alleen voeding. Hoe ga je om met stress? Heb je voldoende tijd voor jezelf? Hoe zit het met beweging in je dagelijks leven? Al deze aspecten spelen mee bij het behalen van je doelen.

Puur Gezond

In mijn adviezen maak ik bij voorkeur gebruik van de methode van PuurGezond. PuurGezond eten staat voor écht eten. Eten zonder pakjes en zakjes, eten dat je zoveel mogelijk zelf bereidt en dat ook nog eens heel lekker smaakt. PuurGezond is gebaseerd op de Richtlijnen Goede Voeding van de Gezondheidsraad en daarmee wetenschappelijk onderbouwd.

De adviezen van PuurGezond gaan verder dan alleen gezond en lekker eten: ze gaan ook over duurzaamheid, beweging en het vinden van een balans tussen inspanning en ontspanning.

PuurGezond heeft een website, Facebookpagina, verschillende boeken en een nieuwsbrief met praktische tips.

Share: